Vd med växtvärk

Martin Tivéus har fått en tuff start som vd för vårdbolaget Attendo med fallande marginal och kurs. Aktiemarknaden verkar tvivla på att han kan fylla tomrummet efter den store Henrik Borelius. Nu är det upp till bevis.

Det är en händelse som ser ut som en tanke, eller kanske snarare en pr-kupp. När Attendos vd Martin Tivéus inför intervjun ska fotograferas utanför det nybyggda äldreboendet i Upplands Väsby passerar en av kunderna – det heter så i branschen – på väg till sin egen snickarbod i anslutning till boendet. Det blir ett levande exempel på att privat omsorg kan tillföra något – med snickarboden får mannen i fråga med sig en viktig del av sitt tidigare liv. Lite extra gör tillvaron på äldreboendet mycket bättre.

Äldreboendet i Upplands Väsby är nybyggt, aningen sterilt, ljust, fräscht och trots den ofrånkomliga känslan av slutstation ganska trivsamt. Martin Tivéus pratar otvunget med de boende, för tillfället upptagna av frågesport på en interaktiv skärm i samlingslokalen. Han börjar också få vanan inne. Sedan Martin Tivéus tillträdde i september 2018 har han besökt ett femtiotal boenden och prioriterat att träffa anställda och … kunder.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Invesco
Annons från Trapets