Alla Börsplus analyser vecka 33

Analyser av: Firefly, Volati Pref, Storytel, Paradox, Leovegas, Boule Diagnostics, Troax, Beijer Alma, Handicare samt Buy and Hold-portföljen.
Alla Börsplus analyser vecka 33 - Vecka.33.Börsplus

Firefly 

Halvårsrapporten från brandskyddsföretaget ger blandade budskap. Kan de tillväxtsatsningar som för tillfället belastar resultatet få effekt framåt är aktien intressant. 2019 verkar dock bli ett mellanår resultatmässigt.

Volati Pref 

Vår bästa gissning är att konglomeratets preferensaktie kommer stå omkring 20 kronor lägre inom ett par månader. Det gör det ganska poänglöst att äga den i närtid.

Storytel

Ljudboksbolaget presenterar halvårsrapporten och har nu nått över 1 miljon betalande abonnenter. Men hur ska man se på bolagets konflikt med Bonnier och den ökade konkurrensen i Norden?

Paradox

I stora drag gör datorspelsbolaget rätt saker när man fortsätter växa med allt fler nya spel som kontinuerligt utökar intäktsbasen. Men Paradox senaste lanseringar har varit svaga och det är en trend som oroar.

Leovegas 

Kasinobolaget Leovegas bjuder på solid tillväxt i andra kvartalet. Även tredje kvartalet har inletts bra. Kan trenden bestå finns fortsatt stor uppsida i aktien. Men sentimentet i sektorn är tufft.

Boule Diagnostics 

Diagnostikbolaget Boule har det motigt på börsen. Varningsbrevet från FDA har legat som en våt filt över aktien senaste året. Nyligen aviserade bolagets VD att han lämnar Boule. Osäkerheten är stor, men aktien borde vara värd en chans.

Troax 

Efter en svag inledning på året återhämtade sig verkstadsföretaget i andra kvartalet vilket ger lite lättnad. Aktien är dyr som vanligt men för den långsiktige som letar kvalitetsbolag är aktien köpvärd.

Beijer Alma 

Industrikoncernens halvårsrapport visade på lägre orderingång och stort resultattapp i det viktiga dotterbolaget Lesjöfors. Vågar man gå emot den svaga trenden i fordonsbranschen?

Handicare

Halvårsrapporten från hjälpmedelsbolaget Handicare bjöd på negativ organisk tillväxt. Men ledningen verkar optimistisk inför andra halvåret då den organiska tillväxten skall återvända och marginalerna stärkas. Räcker det för att lyfta aktien?

Buy and Hold-portföljen

Vi fyller på Buy&Hold-portföljen med de nya namn som vi funnit köpvärda de senaste veckorna.

 

Du tjänar mer på analys från Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på www.borsplus.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till www.affarsvarlden.se. I sällsynta fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG