Bonava köper totalt 550 byggrätter i Leipzig och Berlin för 32,5 miljoner euro

Bostadsutvecklaren Bonava har tecknat avtal om förvärv av totalt 550 byggrätter i Leipzig i den tyska delstaten Sachsen samt i Berlin. Investeringarna uppgår till 32,5 miljoner euro, motsvarande 344 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.
Bonavas VD Peter Wallin.
Bonavas VD Peter Wallin. Foto: Bonava
Leipzig-affären avser 300 byggrätter och den första produktionsstarten i projektet är planerad till det andra halvåret 2022.

I Berlin omfattar köpet 250 byggrätter i Wildau, strax söder om Berlin, och där är den första produktionsstarten planerad till det andra halvåret 2023.

”Markförvärven stärker Bonavas position på vår största marknad Tyskland. Här finns en god underliggande efterfrågan och ett behov av cirka 400 000 nya bostäder årligen, vilket skapar goda förutsättningar för oss att växa”, kommenterar vd Peter Wallin.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.