Stort intresse för Bonavas företrädesemission: Tecknad till 169%

Fastighetsbolaget Bonavas företrädesemission av aktier fulltecknades och bolaget får därmed in över 1 miljard kronor före kostnader.
Stort intresse för Bonavas företrädesemission: Tecknad till 169% - Nordstjernan Bonava
Nordstjernan åtog sig att investera i Bonavas emission, som fulltecknades.

Bonava har publicerat utfallet för sin företrädesemission av aktier som blev tecknad i sin helhet.

98% av emissionen tecknades med stöd av teckningsrätter, vilket återspeglar ett stort förtroende från befintliga ägare. Utöver det inkom anmälningar om teckning utan stöd av teckningsrätter på 71% av de erbjudna aktierna. Garantiåtaganden tas därmed inte i anspråk och Bonava tillförs kort över 1 miljard kronor före emissionskostnader på 35 Mkr.

Emissionsguiden har tidigare skrivit om Bonavas företrädesemission och lyft det positiva i att storägaren Nordstjernan tecknade sin pro rata-andel samt genom garantiåtaganden åtog sig att investera totalt 945 Mkr. Detta trots att Bonava haft hög skuldsättning och trots att nyproduktionsmarknaden har sett bättre dagar.

Efter att bolaget publicerade sitt prospekt såg vi inga flaggor i emissionen.

Emissionsguiden sätter därmed punkt för sin bevakning av kapitalanskaffningen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets