Flagga hissas ned i Bonavas miljardemission – nu flaggfritt

Fastighetsbolaget Bonava har släppt prospektet för sin företrädesemission på drygt 1 miljard kronor. Emissionsguiden drar tillbaka flaggan för bristfällig information då Bonavas emissionskostnader framgår i prospektet.
Flagga hissas ned i Bonavas miljardemission – nu flaggfritt - Nordstjernan Bonava

Emissionsguiden har tidigare skrivit om Bonavas företrädesemission av aktier som kan tillföra fastighetsbolaget 1050 Mkr före emissionskostnader. I samband med det hissade vi flaggan ”Bristfällig information” då emissionskostnaderna vid det laget inte var angivna.

I prospektet är emissionskostnaderna angivna till cirka 35 Mkr (3,3% av emissionsbeloppet) och flaggan dras därför tillbaka. Huvudägaren Nordstjernan får 2% ersättning för att garantera den del av emissionen som inte täcks av teckningsåtaganden från de själva samt Fjärde AP-fonden.

Emissionsguiden lyfte tidigare fram Nordstjernans uppbackning av emissionen som något positivt. Eventuell garantiersättning var då okänd och det är ett litet minus att huvudägaren kräver ersättning för sitt garantiåtagande även om det positiva väger över.

Bonavas aktie handlas kring 8 kronor att ställa mot teckningskursen 4,90 kr. Förutsättningarna för en hög teckningsgrad är därmed goda och därtill finns garantin från Nordstjernan som en kudde. Teckningsperioden löper mellan 13 och 27 februari.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om företrädesemissionen i samband med att utfallet kommuniceras.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.