”Det behöver inte flyga från dag ett”

Chockrapporten förra sommaren sänkte datorspelsbolaget Paradox aktiekurs. Nu ska nya vd:n Ebba Ljungerud lansera spel i högre tempo.

I tonåren tyckte Ebba Ljungerud om att bygga städer. I sitt rum i huset i Ängelholm, där hon växte upp tillsammans med två läkarföräldrar och en syster, ägnade hon många timmar åt att agera borgmästare inom det populära stadsbyggardataspelet Simcity. Hon tyckte om att uppföra en egen värld, se saker växa. Några årtionden senare, efter att ha tagit civilekonomexamen vid Lunds universitet och bland annat haft olika ledande positioner på kasino- och bettingbolag som Betsson och Kindred, får hon nytta av sitt spelintresse. För några månader sedan efterträdde hon Fredrik Wester som vd för Paradox Interactive, som ger ut egen- och externutvecklade datorspel inom primärt strategigenren. Hon gör debut som börs-vd men är långtifrån obekant med Paradox, då hon har varit styrelseledamot i bolaget sedan 2014.

– Det ger mig en förförståelse för vad som är viktigt, även om det är annorlunda att ha en operativ roll. I styrelsen har man ett mer övergripande perspektiv. Som vd är jag mer involverad i detaljerna i respektive spelprojekt, säger Ebba Ljungerud.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Invesco
Annons från Trapets