Just Eat Takeaway räknar med förbättrad lönsamhet efter stark ordertillväxt

Europeiska matleveransjätten Just Eat Takeaway såg antalet order öka med 51 %, inklusive Grubhub, under det första halvåret 2021, jämfört med året innan. Det framgår av en verksamhetsuppdatering.
Just Eat Takeaway räknar med förbättrad lönsamhet efter stark ordertillväxt - Deal-Hungry Dutch Billionaire Defeats Uber to Enter U.S. Market
Jitse Groen, vd på Just Eat Takeaway Foto:: Stephen McCarthy / SPORTSFILE/Getty Images

I Europa uppgick orderökningen till 61 %. Mot bakgrund av detta höjs prognosen något från en ordertillväxt på 42 till 45 % för hela 2021.

Bolaget sade också att det räknar med lönsamheten, mätt som ebitda, att förbättras efter miljardförvärvet av amerikanska Grubhub tidigare i år.

”De justerade ebitda-förlusterna, huvudsakligen orsakade av avgiftstak i USA och Kanada och vårt investeringsprogram, har nu toppat”, säger vd Jitse Groen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.