Minesto tecknar elköpsavtal med färöiskt elbolag

Miljöteknikbolaget Minesto har tecknat ett elköpsavtal med det färöiska elbolaget SEV och vidareutvecklar därigenom bolagens samarbete för att integrera energi från tidvatten i Färöarnas energimix.
Minesto tecknar elköpsavtal med färöiskt elbolag - al-amoudi-affarsvarlden-700_binary_6882418.png
Preem-ägaren Mohammed Al-Amoudi.

Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Handeln med Minestoaktien stoppades vid 12.40-tiden på onsdagen.

”Elköpsavtalet omfattar de två planerade installationerna av Minestos DG100-modell samt ytterligare 2 megawatt kapacitet för installationer av kommersiella system för storskalig elproduktion (utility scale)”, skriver bolaget.

Det ingångna elköpsavtalet omfattar totalt 2,2 megawatt installerad kapacitet och täcker både de initiala installationerna i Vestmannasund såväl som ett vidare samarbete mellan Minesto och SEV, vilket syftar till att installera större system med en effekt om minst 1 megawatt.

Minesto och SEV har sedan tidigare inlett en första fas av samarbete för att integrera tidvattenenergi genom Minestos Deep Green-teknik på Färöarna.

Handeln med aktien i Minesto sätter igång igen på First North klockan 13.35 på onsdagen. Det framgår av ett meddelande från marknadsplatsoperatören Nasdaq.

Minestos huvudägare är Midroc New Technology, med Preems ägare Mohammed al-Amoudi i ryggen, och BGA Invest.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.