Morgan Stanley drar ned på personal i Kina

Amerikanska investmentbanken Morgan Stanley uppges ha gjort sig av med 9 procent av sin personal inom sin kapitalförvaltningsenheten i Kina.
Morgan Stanley drar ned på personal i Kina - Morgan Stanley
Morgan Stanleys logotyp. Foto: AP Photo/Richard Drew

Detta på grund av att landets kraftigt fallande börser har försämrat utsikterna för landets fondmarknad som är värd 3,8 biljoner dollar.

Morgan Stanleys förvaltningsenhet i Kina uppges ha inlett nedskärningarna i december. Det ska ha inneburit uppsägning av 15 anställda. Det uppger två källor med insyn i frågan för Reuters.

Detta ska vara första gången som den amerikanska storbanken har sagt upp personal inom sin kinesiska fondenhet sedan man köpte ut sin lokala samarbetspartner i den förlusttyngda verksamheten för cirka 54 miljoner dollar 2023. Enheten blev ett helägt dotterbolag i juni.

Reuters skriver att nedskärningarna visar på vilka utmaningar som globala finansbolag står inför i världens näst största ekonomi som präglas av svag ekonomisk återhämtning.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets