KKR köper in sig i Immedica Pharma

Svenska läkemedelsbolaget Immedica Pharma får en ny delägare i form av amerikanska riskkapitalbolaget KKR. Detta framgår av ett pressmeddelande.
KKR köper in sig i Immedica Pharma - Immedica-Entrance-Liza-Simonsson
Immedicas kontor i Stockholm. Foto: Pressbild.

Redan i januari kunde Affärsvärlden avslöja att svenska riskkapitalbolaget Impilo letade efter en köpare till sitt portföljbolag Immedica Pharma och att Morgan Stanley utsetts till rådgivare. Något som även Bloomberg skrev om två månader senare då en värdering skulle kunna landa på 500 miljoner dollar, motsvarande 5,5 mdr kr.

Nu är det klart att amerikanska riskkapitalbolaget KKR blir delägare i det svenska läkemedelsbolaget, enligt ett pressmeddelande. Nuvarande ägaren Impilo uppges också återinvestera för att bli en jämbördig ägare med KKR, som investerar genom fonden KKR Health Care Strategic Growth Fund II.

Immedica-teamet är ett av de bästa vi har stött på i en sektor som vi har följt ett tag. Vi är djupt imponerade av Immedicas prestationer under Impilos ägande och hur de etablerat en aktör för sällsynta sjukdomar med en mycket lovande pipeline”, säger Kugan Sathiyanandarajah, partner på KKR och Europachef för riskkapitalbolagets affärsområde Health Care Strategic Growth, enligt pressmeddelandet.

Impilo köpte upp läkemedelsbolaget Medical Need Europe 2018 och döpte om det till Immedica. Immedica fokuserar på läkemedel för sällsynta sjukdomar, läkemedel som ofta är kostsamma att ta fram och som bara säljs till ett fåtal patienter. Sjukdomsområdena innefattar bland annat leukemi och lungcancer.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco