Net Insight säljer streamingtjänst

Net Insight, som levererar lösningar för medienät, säljer sin konsumentstreaminglösning, Sye, för 350 miljoner kronor kontant. Transaktionen förväntas slutföras under de närmaste veckorna.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Streaming Solutions hade ett rörelseresultat på -37,5 miljoner kronor under de första nio månaderna 2019 och hittills har Net Insight investerat cirka 215 miljoner kronor i Sye.

Transaktionen innebär avyttring av 100 procent av aktierna i ett helägt dotterbolag bestående av Sye-verksamheten.

Som en del av transaktionen kommer alla relevanta immateriella rättigheter och kontrakt och cirka 30 anställda och konsulter att överföras till köparen.

Net Insight skriver att avyttringen möjliggör för bolaget att öka fokus och investeringar i sin kärnaffär.

Köparen av Sye är ett Fortune 500-bolag, enligt bolaget.

”Det faktum att ett Fortune 500-bolag vill förvärva Net Insights internt utvecklade konsumentstreaminglösning är ett bevis på vår förmåga att utveckla lösningar för videotransport i världsklass”, skriver Gunilla Fransson, styrelseordförande i Net Insight

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.