Snoop Dogs riskkapitalbolag fyller på med 100 miljoner dollar

Artisten Snoop Dogs riskkapitalbolag Casa Verde Capital har fått in 100 miljoner dollar till sin andra investeringsfond. Det framgår av inskickade dokument, rapporterar Techcrunch.
Snoop Dogs riskkapitalbolag fyller på med 100 miljoner dollar - snoop-dogg-900
Snoop Dogg. Foto: Richard Shotwell/TT

Casa Verde fokuserar sina investeringar till cannabis-relaterade produkter. Dessa har utvecklats som en berg-och-dalbana. Efter initiala uppgångar för cannabisaktier kom smällen men under de senaste månaderna har branschen återhämtat sig. ”Cannabis har visat sig vara en ocyklisk bransch”, sade fondförvaltaren Karan Wadhera i somras efter rekordförsäljningar i mars, april och maj.

Enligt sajtens uppgifter har Casa Verde lyckats bygga en portfölj på minst 200 miljoner dollar. Det är samtidigt oklart vad målet för kapitalanskaffningen till nya fonden varit.

Cannabismarknaden som helhet väntas vara värd 34 miljarder dollar 2025, enligt en rapport från investmentbanken Cowen. Prognosen är angiven mot bakgrund av att allt fler amerikanska delstater tillåter cannabis, senast Arizona, Montana, New Jersey och South Dakota.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco