”Som Berlin fast med playa”

Svenskar köper hus i Barcelona, för att kombinera storstadsliv med närhet till havet. Men det är också en ort värd att semestra i.

Espana! Espana! Espana! Ropen skallade när 100 000 åskådare på fotbollsarenan Camp Nou i Barcelona såg Spanien möta Polen i OS-finalen 1992. Vid matchstart var undertecknad med sällskap Polen-supportrar. Polen var en underdog med begränsat publikstöd och behövde alla hejarop laget kunde få. Men hemmapublikens upphetsade glädjeskrik på läktaren gick inte att motstå. Till slut var det bara att stämma in i ruset. Espana! Och när Spanien slutligen vann med 2–1 var vi gladare än den gladaste spanjor.

OS i Barcelona resulterade inte bara i en guldmedalj i fotboll för Spanien. Det blev också startpunkten för en period av blomstrande turism för den dessförinnan ganska slitna hamnstaden. I dag är Barcelona en av Spaniens mest moderna och internationella städer. En metropol, där stortstadens puls möter sol och strand. Barscenen håller hög klass och restauranglivet är omfattande. Numera serveras hummer på den välstädade stranden.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här