Tradedoubler betraktar Gravity4-budet som avslutat

Nätannonsförmedlingsföretaget Tradedoubler skriver i ett pressmeddelande att man betraktar ärendet med Gravity4:s "publika bud" som avslutat.

Gravity4 höjde sitt redan lagda bud på Tradedoubler i går, torsdag, men har i ett mail till Tradedoubler därefter dragit tillbaka buden.

”Gravity4:s intresse är en signal och god indikation på att Tradedoublers nya positionering och strategi är attraktiv för andra bolag inom vår bransch. Som en följd av att Gravity4:s icke-förankrade intresseanmälan offentliggjordes hade styrelsen i Tradedoubler ingen möjlighet att påbörja en konfidentiell dialog med Gravity4 i enlighet med marknadspraxis. Gravity4:s tillbakadragande av sitt intresse är ett resultat av hur Gravity4 hanterade sitt intresse att förvärva Tradedoubler”, skriver Tradedoublers vice ordförande Mikael Nachemson i pressmeddelandet.

Tradedoubler offentliggör samtidigt det brev som skickades till Gravity4 den 20 maj vilket ska ha fått bolaget att dra tillbaka budet:

”Vi noterar ert fortsatta intresse i att förvärva aktier i Tradedoubler, samt ert ”erbjudandepressmeddelande” i dag. Tradedoublers aktier är upptagna till handel på en reglerad marknad, Nasdaq Stockholm. Alla erbjudande om att förvärva aktier skall ske genom ett offentligt uppköpserbjudande i enlighet med tillämpliga svenska övertagandeförordningar. Reglerna omfattar även åtgärder innan ett sådant erbjudande lämnas samt insatser av styrelsen för företaget i fråga. Den föreslagna transaktionen är oförenlig med dessa regler. Till exempel måste ett offentligt erbjudande följa ett strikt föreskrivet format och får inte offentliggöras förrän budgivaren har gjort ett visst åtagande gentemot Nasdaq Stockholm. Ett brott mot de relevanta förordningarna för övertagande kan leda till sanktioner från svenska Finansinspektionen, däribland förbud mot att lägga ett bud samt böter på upp till 100 miljoner kronor. Vi rekommenderar därför att ni omedelbart skaffar relevant juridisk svensk rådgivning. Som det ser ut nu ser Tradedoubler denna fråga som avslutad och har ingen anledning att vidta några ytterligare åtgärder”, skriver bolagets styrelse.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.