Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Analys: Köpläge efter raset

2018-05-09 18:40
Foto: jvphoto / Alamy/IBL

Vitvarutillverkaren Electrolux har problem. Av tillfällig natur. Utnyttja kursraset till att köpa aktier i det 99 år gamla företaget.

KÖP. När Electrolux kvartalsrapport presenterades häromveckan visade det sig ännu en gång att kylskåp och spisar är notoriska lågmarginalprodukter och att höjda kostnader slår rakt in i resultatet. Electrolux har, visar det sig, drabbats av de aviserade amerikanska skyddstullarna på stål och aluminium redan innan de trätt i kraft.

Kursen störtdök, ner 11 procent eller 30 kronor, till nya bottennivåer. Vad hjälpte det att Samuelson i vd-ordet, på klassiskt Electroluxmanér, försäkrade att exklusive dessa kostnader var rörelseresultatet i linje med föregående år.

Aktien har inte tillhört våra favoriter på länge och den som följde vår säljrekommendation från förra hösten har all anledning att vara nöjd. Nu har aktien kommit ned till nivåer där fallet inte gärna kan fortsätta. För i år och nästa år handlas aktien till 12,7 respektive 11,5 gånger respektive års vinst. Köp med riktkurs 274 kronor.

Ovanstående är en sammanfattning av aktierådet Köpläge efter raset

Calle Froste

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom