BofA-ML: Ett starkt handelsavtal kan ge börsrally

Bank of America Merryll Lynch tror att USA-börserna kan stiga med dubbla procenttal om man får till ett starkt handelsavtal med Kina.
BofA-ML: Ett starkt handelsavtal kan ge börsrally - tjur-wall-street-700_binary_6948925.jpg

Savita Subramanian på Bank of America sade till CNBC att en delvis överenskommelse, där inga flera nya tullar införs, redan i stort sett är inprisad.

”Men om vi får ett riktigt avtal (borttagande av gamla tullar), kommer det att medföra minst en till två procentenheter till vinsttillväxten för 2019 som inte finns i siffrorna”, sade hon.

Enligt Subramian skulle då även de ”animal spirits” som varit negativa de senaste tolv månaderna skifta över till att bli positiva. Och detta skulle kunna innebära att S&P 500-index stiger med upp emot tio procent i år, bedömer Subramian som är aktiestrateg på Bank of America.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.