Cameron går mot valseger

Storbritanniens nuvarande premiärminister David Cameron ser ut att tillsammans med hans konservativa parti gå fram som det brittiska parlamentsvalets vinnare, enligt Reuters.

Enligt vallokalsundersökningarna har partiet 316 av de 650 platserna i det brittiska underhuset, vilket skulle betyda att partiet inte får majoritet. Labour får samtidigt 239 platser, vilket skulle innebära ett av de värsta valresultaten någonsin för Labour.

”Vi har inte gått fram så som vi velat i England och Wales och i Skottland har vi sett hur en uppgång i nationalismen har överväldigat vårt parti”, sade Labours ledare Ed Miliband, och tillade att han nu inväntar de slutgiltiga resultaten från London, enligt Dow Jones Newswires.

Det skotska nationalistpartiet väntas enligt vallokalsundersökningarna får 58 av 59 platser i Skottland.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG