DI: Köp bemanningsföretaget

Det finns en klar risk att bemanningsföretaget fortsätter gå mer sidledes än uppåt på börsen, men det är ändå värt att köpa aktien. Det skriver Dagens Industri.

Dagens Industri räknar med ”ett ganska blekt andra halvår i tillväxtväg” för Proffice.

Rörelsemarginalen vänts uppgå till 3,0 procent, engångskostnader på 15 miljoner kronor inkluderat. Nästa år tror tidningen dock att bolaget kan höja marginalen till 4 procent. Det är långt från målet på 6 procent, men detta är inte ovanligt för bolaget, skriver DI.

Bolagets vinst per aktie kan komma att öka till 1,97 kronor nästa år, vilket ger p/e-talet 12,9 till dagens kurs. Om den svenska ekonomin skulle överraska positivt skulle också marginalerna kunna få en extra skjuts. Rekommendationen blir köp, då fallhöjden är begränsad och det finns en hygglig potential om medvinden kommer.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.