Fingerprint snabbast – vinner Fast 50

Fingerprint Cards, med 28 000 procents tillväxt på fyra år, vinner årets upplaga av Sweden Technology Fast 50. Samtidigt har hela tio bolag växt med över 1 000 procent.

Förra året var det mobilbetal­bolaget Izettle som tog hem tillväxttävlingen genom att slå nytt rekord. Deras tillväxt de senaste fyra åren var på hisnande 30 114 procent. Men i årets rankning petas Izettle ner till en bronsplats medan Göteborgs­baserade fingeravtrycksföretaget Fingerprint Cards kniper åt sig guldpengen. De senaste fyra åren har bolaget vuxit drygt 28 000 procent och hade i fjol en omsättning på 2,9 miljarder kronor, en följd av att marknaden för touchsensorer har exploderat, framför allt inom smartphonesegmentet. Fingerprint vinner tävlingen med god marginal. Tvåan, Star Stable Entertainment, som har utvecklat ett digitalt hästspel med fem miljoner användare i 182 länder, har vuxit med ”bara” ungefär 3 500 procent de senaste fyra åren. Ytterligare en speltillverkare, Mag Interactive, är med på listan och det för andra gången. Bolaget har vuxit med 688 procent. Bolagets målsättning framöver är att växa med tiotalet procent årligen. En nykomling i tävlingen är Göteborgsbaserade bolaget Football Addicts som har utvecklat en fotbollsapp, som i dag har tre miljoner användare världen över. Bolaget har haft en tillväxt på 874 procent de senaste fyra åren och siktar ännu ­högre. Kännetecknande för årets lista är att fler bolag än förra året kommer över 1 000-barriären i procentuell tillväxt – antalet har ökat från fem till tio stycken.

 

Mer om vinnarna kan du läsa här: Tummen upp för FingerprintFingerprint Cards, med 28 000 procents tillväxt på fyra år, vinner årets upplaga av Sweden Technology Fast 50. Samtidigt har hela tio bolag växt med över 1 000 procent..

13:e upplagan av ­tävlingen

Deloitte och Affärsvärlden delar årligen ut en utmärkelse till de 50 snabbast växande teknikföretagen i Sverige. Bolagen …

… ska ha bedrivit verksamhet under de senaste fyra åren och vara svenskt. Svenska dotterbolag eller divisioner till utländska företag kan inte kandidera.

… utvecklar äganderättsskyddad teknik som utgör en väsentlig andel av företagets nettoomsättning.

… tillverkar teknikrelaterade produkter.

… lägger en stor del av sina resurser på forskning och teknikutveckling.

… har en nettoomsättning som ­överstiger 50 000 euro för basåret och 1 miljon euro för slutåret.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.