Immunicums vd avgår omedelbart

Styrelsen i Immunicum har kommit överens med Carlos de Sousa om att med omedelbar verkan lämna vd-posten i forskningsbolaget.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsen har utsett bolagets forskningschef Alex Karlsson-Parra till tillförordnad vd.

”Styrelsen kommer att inleda rekrytering av en ny vd inom kort”, skriver bolaget.

Carlos de Sousa blev vd för Immunicum hösten 2016.

”Nu är ett bra tillfälle att låta en ny kraft ta över vd-rollen för att ta nästa steg i utvecklingen av Immunicum”, säger Michael Oredsson, styrelseordförande för Immunicum, efter att i pressmeddelandet tackat Carlos för hans insatser.

Carlos de Sousa har fått kritik från ägarhåll under 2019.

”Som aktieägare stöder vi teknologin, men jag tycker inte att Carlos de Sousa är rätt vd för att nå upp till Immunicums fulla potential. Carlos har förändrat strategin på ett trovärdigt sätt, men kommunikationen fallerar, vilket hotar verkställandet av strategin”, sade Hans Derninger, tidigare aktieanalytiker på Handelsbanken och ägare i Immunicum, till Direkt i början av september.

Bolaget skriver i fredagens pressmeddelande även att Immunicums affärsutvecklingschef Sijme Zeilemaker kommer att få en utvidgad roll som operativ chef, ”Chief Operating Officer”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.