Vi upplever för tillfället problem med vår inloggningstjänst, allt material är för tillfället upplåst
Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Kabes vinst faller mer än väntat - sänker utdelningen

2020-02-27 14:25
Foto: Kabe

Husvagns- och husbilsföretaget Kabe redovisar ett resultat före skatt på 9 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (42).

Bolaget vinstvarnade i slutet av januari med hänvisning till en svagare marknad för husbilar och uppgav då att resultatet före skatt preliminärt var cirka 11 miljoner kronor.

Nettoomsättningen var 447 miljoner kronor (450), att jämföra med den preliminära uppgiften som var cirka 450 miljoner kronor.

Rörelseresultatet blev 3 miljoner kronor (38).

Kabe redovisar ett resultat före skatt på 9 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (42).

Kabe förslår att utdelningen sänks till 2:00 kronor per aktie för 2019 (5:50).

Det framgår av rapporten för det fjärde kvartalet som presenterades på torsdagen efter att bolaget vinstvarnat den 24 januari.

Den föreslagna utdelningssänkningen är "en konsekvens av nedgången i efterfrågan på husbilsmarknaden och osäkerheten om marknadsutvecklingen för husbilar", skriver bolaget.

På ett annat ställe i rapporten skriver bolaget att verksamheten kortsiktigt kommer påverkas av "kapitalbindningen på marknaden", exempelvis hos återförsäljarna.

"Fortsatt minskade volymer kommer påverka resultatet för det kommande verksamhetsåret", skriver bolaget.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom