Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Kepler Cheuvreux inleder bevakning av industrikonglomeratet med köp

2019-06-20 09:46
Carl Bennet, industriman och miljardär, som bland annat är styrelsordförande i Getinge, Lifco och Elanders. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Lifcos strategi att förvärva små bolag med höga kassaflöden och god lönsamhet som används till nya förvärv ger en ränta på ränta effekt i industrikonglomeratet. Det skriver Kepler Cheuvreux i en analys.

Kepler Cheuvreux inleder analyshuset bevakning med rekommendationen köp med riktkursen 558 kronor.

"Att växa genom förvärv, i kombination med en operativ diversifiering genom 146 dotterbolag, erbjuder en bra risk-/avkastningsprofil enligt vår mening", skriver Kepler som menar att förvärv är en huvuddel i affärsmodellen och borde också därför vara en del i värderingen av bolaget.

Lifcos modell har genererat en genomsnittlig ebita-tillväxt på 18,6 procent mellan åren 2006 och 2018 och Kepler Cheuvreux räknar med att bolaget kan komma att öka vinsten per aktie med i genomsnitt 9 procent de kommande tre åren.

På torsdagsmorgonen handlades aktien till drygt 500 kronor, upp 8 kronor från onsdagens stängningskurs. Sedan årsskiftet har aktien avancerat över 50 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom