Nokia lyfter efter vd-byte

Nokias aktie, som i fredags föll på Helsingforsbörsen, lyfter med över 4 procent i den inledande handeln.
Nokia

Under måndagen meddelande Nokia att Rajeev Suri kliver ner som vd för telekomjätten. Istället kliver Pekka Lundmark in som ny vd och lämnar därmed sin post som vd för Fortum.

”Med affären med Alcatel-Lucent bakom oss och 5G-världen framför oss så är jag glad över att Pekka har valt att komma till Nokia”, säger Nokias styrelseordförande Risto Siilasmaa i ett pressmeddelande.

Pekka Lundmark har varit vd för Fortum sedan 2015 men har tidigare arbetat på lande positioner på Nokia.

”Jag är hedrad att ha möjligheten att leda Nokia, ett företag utöver det vanliga som har så mycket potential”, säger Lundmark i pressmeddelandet.

Rajeev Suri kommer att lämna som vd för Nokia i august 2020. Han stannar även kvar som styrelsens strategiska rådgivare till januari 2021.

Aktien lyfter på beskedet om vd-bytet, över 4 procent i öppningshandeln. I fredags var aktien ned 5,53 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG