Sparekonomen: Volvo-rapporten i sig är godkänd

Volvo-aktien faller på rapporten men rapporten i sig är godkänd, säger Nordnets sparekonom Frida Bratt.
Sparekonomen: Volvo-rapporten i sig är godkänd - volvo-bratt-700_binary_6975470.jpg

Lastbilskoncernens nettoorderingång på lastbilar, exklusive samriskbolag, uppgick under det tredje kvartalet 2019 till 35 726 enheter, en nedgång med 45 procent från motsvarande period 2018. Det framgår av delårsrapporten.

Samtidigt uppgick rörelseresultatet till 10 885 miljoner kronor, att jämföra med analytikerprognoserna som låg på ett rörelseresultat på 10 499 miljoner kronor.

Rörelsemarginalen blev 11,0 procent för kvartalet. Snittestimatet var en marginal på 10,7 procent.

Volvos vinst högre än väntat – men orderingången rasarLastbilskoncernen Volvos rörelseresultat uppgick till 10.885 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019. 

– Visst faller orderingången mer än väntat, och det är förstås negativt. Vi ser klara signaler i Volvos rapport på att de sämre tiderna nu är här. Men det visste vi å andra sidan och det finns ändå en del i rapporten som visar på styrka i bolaget, skriver Frida Bratt som pekar på att man håller uppe rörelsemarginalen.

– Volvo har gjort en fin resa vad gäller rörelsemarginalen och visar nu att man kan hålla uppe lönsamheten också i det här kvartalet. Dessutom har man börjat minska kostnaderna, och det är också en viktig signal att man visar att när vi går in i sämre konjunkturläge så kan man effektivisera och anpassa kostymen, fortsätter hon.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.