Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Wall Streets nya huvudbry

2014-07-14 10:32
Foto: AP Photo/Richard Drew/TT

Trots positiva bilförsäljningssiffror samt en sysselsättning som översteg förväntan väcker de amerikanska konsumenterna oro hos amerikanska investerare.

Många amerikanska investerare oroar sig för att de amerikanska konsumenterna inte har de pengar, eller den vilja att spendera pengar, som behövs för en vidare ekonomisk återhämtning i USA. Det skriver CNBC.

Oron har ytterligare eldats på av att bolag såsom Wal-Mart har varnat för att en minskad efterfrågan kommer att påverka bolagets resultat.

Convergex Groups chefsinvesteringsstrateg Nicholas Colas gick i fredags ut och varnade för att börsen kommer att påverkas av en mindre amerikansk recession under nästa år. Recessionen menar han kommer att orsakas av en trög arbetsmarknad och en svag konsumtion.

Det finns dock de som anser att juni månads jobbsiffror, bilförsäljningssiffror samt siffror för försäljningen i amerikanska detaljhandelskedjor talar för en ökad konsumtion.

- Att vara missmodig angående konsumenterna under dessa förhållanden är ganska galet, säger Brian Jones, seniorekonom på Société Générale.

I veckan väntas såväl detaljhandelssiffror för juni som siffror för konsumentförtroendet för juli. Detta tillsammans med rapporter från bolag såsom Yum Brands, ägare till Taco Bell och KFC, väntas kasta nytt ljus över frågan.

Elin Hanspers

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom