13 september 2020 12:00

”Vegetariantrend är inget hot”

Ökat fokus på kvalitet och lokalt producerat. Så ser kycklingmarknaden ut post-corona, säger Scandi Standards VD Leif Bergvall Hansen i en intervju med Affärsvärlden. Samtidigt kommer gapet i klimateffekt mot rött kött bli ännu större.
”Vegetariantrend är inget hot” - scandi-standard-hansen-2

”Dagligvarumarknaden här växt med runt 4%. En förklaring till vi ökat det dubbla är att färdiglagat, som vi driver och har skalfördelar i, är ett segment som ökar snabbare”

Leif Bergvall Hansen Scandi Standards VD
Scandi Standards VD Leif Bergvall Hansen. Foto: Tobias Ohls

Corona slog under våren mot er ­försäljning inom foodservice (restaurang och ­storhushåll) medan dagligvaruhandeln snarare lyfte. Hur ser det ut nu?

”Foodservice är på väg tillbaka i takt med att restriktionerna blir mindre och mindre. I juli och augusti ligger vi på index drygt 90 (med fjolårets försäljning som 100) att ­jämföra med mars och april då vi var nere i 60-70. Och det vi har förlorat i foodservice har vi tagit igen i dagligvaror, corona har för oss varit neutralt”.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets