Dags att leverera

– Vi har samma syn på Nordeas inriktning och jag skulle gärna se att Christer Gardell tog plats i bankens styrelse, säger Casper von Koskull.

Ryktet om min död är starkt överdrivet.” Casper von Koskull inleder det interna mötet med de anställda på det svenska huvudkontoret på Smålandsgatan i centrala Stockholm med att citera Mark Twain. Videon kommer inte i gång, en mikrofon raspar ett tag. Men mötet är välbesökt, stämningen god, citatet drar ner skratt och von Koskull ser ut att trivas. Dödsspekulationerna från mediernas näringslivssidor känns långt borta.

Helsingforsfödde Casper von Koskull har nu suttit drygt tre år på högsta posten i Nordens största bank. Vägen dit har gått via en lång och klassisk finansbranschkarriär. Han är utbildad på Handelshögskolan i Helsingfors och Harvard Business School, har haft anställningar i New York, London och Frankfurt för bland andra Citibank och Goldman Sachs. Till Nordea kom han 2010, då som chef för storföretagsenheten Wholesale Banking. Trots sitt adliga efternamn (ätten härstammar från Livland, Baltikum) var uppväxten ganska ordinär. Pappan var pappersingenjör, vilket betydde uppväxt i måttligt glamorösa finländska bruksorter som Högfors och Tervakoski.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets
Annons från Invesco