Fibervinnare tillbaka på banan

Risken har ökat, men den starka underliggande trenden för Bahnhofs affär finns kvar. Efter årets kurstapp ser Affärsvärlden ett köpläge.

KÖP Internetleverantören Bahnhof har varit en Affärsvärlden-favorit länge. Bolaget tillhandahåller bredband för både privatpersoner och bolag, och har således ridit på en stark underliggande trend sedan bolaget bildades för 25 år sedan. Sedan listningen på Spotlight, dåvarande Aktietorget, i december 2007 är aktien upp över 4 000 procent.

Samtliga av Affärsvärldens Bahnhof-analyser sedan 2014 har mynnat ut i köpråd, där den senaste köprekommendationen utfärdades för ett år sedan i nummer 45/2018. Det blev dock det första av våra köpråd i Bahnhof som gick fel. Under det gångna året har tillväxten bromsat in från höga tvåsiffriga nivåer, och även rörelsemarginalerna har vikt ned sig till strax över 10 procent, att jämföra med genomsnittet på drygt 18 procent den senaste femårsperioden. Den bakomliggande orsaken till tappet uppges vara Post- och telestyrelsens prishöjningar (se intervju på nästa sida), som Bahnhof inte hunnit ta höjd för under inledningen av året. Investerare har tagit hem vinster och aktien är ned drygt 15 procent i år, att jämföra med Stockholmsbörsens uppgång på 25 procent.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets
Annons från Invesco