Nya tag efter svag augusti

Den gångna rapportsäsongen blev ingen rolig historia för Småbolagsportföljen. Augustis rapportbesvikelser raderade ut portföljens försprång gentemot index.
Nya tag efter svag augusti - smabolagsportfoljen-nr-36_binary_6970264.jpg

Augusti blev en trist månad för Småbolagsportföljen. En rad innehav har kommit in med rapporter under marknadens förväntningar, vilket gör att portföljen nu laggar Stockholmsbörsen. Månadens avkastningstapp på 2,1 procent gör att portföljen är upp 16,9 procent hittills i år, vilket är sämre än uppgången på 19,2 procent för jämförelseindexet OMXSGI.

Teknikinnehavet Allgon har fått en dålig start i portföljen. Bolaget, som verkar inom radiosytrning och iot (sakernas internet), släppte sin delårsrapport i förra veckan, och trots stabil tillväxt och lönsamhet i det andra kvartalet har aktien handlats ned. Vd Johan Hårdén skriver i rapporten att han ser fortsatt stark efterfrågan på Allgons produkter, även om den starka tillväxttakten har mattats av något. Marknaden verkade ta fasta på det sistnämnda och aktien föll på rapportdagen. Sedan Allgon plockades in i portföljen i början av augusti har innehavet tappat 9,6 procent.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets
Annons från Invesco