Proact ett glädjeämne

Utvecklingen för Småbolagsportföljen är fortsatt relativt ljummen även om några tiondelar har hämtats in relativt börsindex sedan förra uppdateringen i tidningen.

Portföljens två sänken, e-handelsbolaget Qliro och dosplaneringsbolaget Raysearch, har kortsiktigt fortsatt sin trista kursutveckling och tappat 5 respektive 10 procent sedan förra uppdateringen. Vi ger dock innehaven fortsatt förtroende. Qliro är överdrivet pressat och vi bedömer att det finns stora värden att lyfta fram i bolaget. Sedan i förra veckan är till stora delar en ny styrelse på plats med nya ordföranden Christoffer Häggblom som representerar näst största ägaren Rite Ventures. Fortsatta strukturaffärer och ytterligare fokus på finansiella tjänster bör vara högt upp på dagordningen.

Raysearch har fortsatt sjunka på börsen. Samtidigt bedömer vi att det finns god potential i det nyligen lanserade Raycare, som är ett nytt informationssystem för tumörsjukdomar. På analytikernas prognoser för 2018 värderas aktien till p/e 22, vilket är i den lägre delen av det historiska värderingsintervallet de senaste tre åren och hälften av snittet för samma period. Även om tålamodet prövas rejält väljer vi att behålla aktien på den här nivån.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här