Emissionsguiden inleder bevakning av Zignsecs företrädesemission

Teknikbolaget Zignsec har beslutat om en företrädesemission som kan tillföra bolaget 33,5 Mkr före kostnader. Emissionsguiden inleder sin bevakning av kapitalanskaffningen.
Emissionsguiden inleder bevakning av Zignsecs företrädesemission - dd
Zignsec vill ta in 33,5 Mkr genom en företrädesemission av aktier. Emissionen är säkerställd till 75%.

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens emissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Zignsec har beslutat att ta in 33,5 Mkr, före kostnader om 5,5 Mkr, genom en företrädesemission av aktier. Motivet till emissionen är satsa på marknadsföring, bland annat genom att skaffa ett globalt säljteam. Pengarna ska också användas till att uppdatera bolagets teknik och för den allmänna driften av bolaget.

Teckningskursen är satt till 0,25 kr per aktie, vilket innebär en rabatt på 41% (TERP) kontra aktiekursen innan villkoren publicerades.

Emissionen är säkrad till 75% genom tecknings- och garantiåtaganden. Teckningsåtagandena uppgår till 10,6 Mkr (32% av emissionen) och har lämnats av styrelse, ledning och befintliga ägare.

Garantiåtagandena uppgår till 14,5 Mkr (43% av emissionen) och har ingåtts med externa investerare, däribland Jinderman & Partners. Till garanterna utgår en kontant ersättning på 15% på det garanterade beloppet.

Utspädningen för aktieägare som inte deltar i emissionen blir 60%, givet att erbjudandet fulltecknas.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.