Laddar

Aktier som kan hamna i fokus

Terminerna för de ledande europeiska indexen indikerar en lätt positiv öppning på torsdagen.

En halvtimme före öppning var terminerna för DJ Euro Stoxx 50 0,1 procent högre, CAC 40 Index noterades 0,2 procent upp och DAX-terminen hade stigit 0,1 procent.

De flesta asiatiska börserna noterades ned på torsdagsmorgonen efter rapportbesvikelser frånLi & FungochChina Unicom.

Dessutom sade den kinesiska centralbankens vicechef Zhu Min att den globala ekonomiska återhämtningen kommer att vara svag och volatil i år.

New York-börserna pressades något under onsdagen efter att Fitch sänkt kreditbetyg på Portugal.

Dessutom kom ytterliggare press från husförsäljningen av nya hem i USA som kom in sämre än väntat.

Vid stängning var Dow Jones ned 0,5 procent. S&P 500 sjönk 0,6 procent medan Nasdaq tappade 0,7 procent.

Niscayahkan komma att hamna i fokus efter att på morgonen ha presenterat ett nytt effektiviseringsprogram som ska ge årliga besparingar om cirka 180 miljoner kronor och som även kommer att innebära att 350 personer sägs upp.

Goldman Sachs har höjt sin rekommendation förHusqvaranasaktie till 51 kronor från tidigare 50:30 kronor. Rekommendationen är neutral.

Danmarks regering har bestämt att skjuta upp beslutet att köpa nya stridsflygplan. Bland annat ser regeringen över om landet kan flyga vidare med sina befintliga plan.

Den brittiskaH&M-konkurrentenNextsläppte på morgonen helårsrapport. Både nettoresultat och försäljning var i linje med analytikernas förväntningar. Bolaget spår att försäljningen i jämförbara butiker kommer att ha en utveckling under det första halvåret 2010/2011 på mellan -2,5 och +0,5 procent.

I det nya numret av Veckans Affärer rekommenderade tidningen sälj förTrelleborgoch köp förAccelerator.

Tidningen skriver bland annat att kursuppgången på över 400 procent i Trelleborg sedan bottennoteringen för ett år sedan är överdriven och det finns mer spännande verkstadsbolag i dag.

När det gäller Accelerator ser tidningen bland annat positivt på satsningen på projekt i senare utvecklingsfas eller tillägg till befintliga produkter.

Klockan 10:00 kommer IATA att presentera flygtrafiksiffror för februari. Dessutom kommer DJ Power under dagen släppa en prognosuppdatering för bilförsäljningen.

På torsdagens agenda står för svensk del producentpriserna i februari, som väntas ha ökat med 0,2 procent jämfört med månaden före och 0,9 procent i årstakt enligt SME Direkts prognosenkät. Dessutom publicerar SCB finansmarknadsstatistiken för februari.

Från euroområdet kommer M3 i februari, som väntas ha sjunkit med 0,1 procent i årstakt. I Storbritannien publiceras detaljhandeln för februari, som spås ha ökat med 0,6 procent.

Under eftermiddagen kommer nyanmälda arbetslösa i USA förra veckan, som väntas ha uppgått till 450.000 enligt Bloomberg News prognosenkät.

Klockan 15 utfrågas Fed-chefen Ben Bernanke om exitstrategin i representanthusets finanskommitté, en utfrågning som tidigare skulle ha hållits den 10 februari men som då sköts upp på grund av snöproblem.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.