Alla Börsplus analyser vecka 38

Analyser av: Scandic, Carbiotix, EQT AB, Guideline Geo, Proact, Strongpoint, Ferronordic, Qiiwi Interactive, Kinnevik, Onoterat AB samt råduppföljning.
Alla Börsplus analyser vecka 38 - V38.krönika.png.ny

Scandic 

Balansräkningen har exploderat efter införandet av IFRS 16 och inte ens analytikerna verkar överens om hur man betrakta hotellkedjans nya räkenskaper. Kanske skapar det till och med ett köpläge?

Carbiotix 

Noteringsaktuella Carbiotix utvecklar läkemedel baserade på prebiotika. Det är ett hett område och Lundabolaget har mycket användbar data från ett annat ben, testverksamhet, som kan bli ett trumfkort. Projekten är dock i mycket tidig fas. Sista teckningsdag: 190926

EQT 

Riskkapitaljätten blir största svenska noteringen sedan Telia år 2000. Ska man vara orolig? IPO-guiden har granskat EQT och hittar två flaggor. Här är Börsplus analys av noteringen. Sista teckningsdag: 190920

Guideline Geo

Geofysikbolaget Guideline Geo har ett bra år i ryggen med god tillväxt och förbättrade marginaler. Kan tillväxten bestå så är det inte svårt att se stor uppsida i aktien. Bolaget ser även ut att ha en dold tillgång som aktiemarknaden möjligen underskattar.

Proact

Bolaget laddade för lönsam tillväxt inför 2019 men resultatet har sviktat. Frågetecken hopar sig kring den viktiga tjänsteverksamheten. Om de rätas ut är potentialen stor.

Strongpoint

Norska Strongpoint säljer system och lösningar för att effektivisera detalj- och e-handeln. Nytt ledarskap och ett kostnadsbesparingsprogram har stärkt marginalerna. Tror man denna utveckling fortsätter så kan aktien bli en vinnare.

Ferronordic

Bolaget är exklusiv återförsäljare av Volvos anläggningsmaskiner i Ryssland. Nu får de också ansvar för en del av den tyska marknaden på lastbilssidan. På lång sikt är breddningen bra men det finns hinder att passera på vägen.

Qiiwi Interactive 

Det lilla mobilspelsföretaget har gått som en raket på börsen och gett tre gånger pengarna bara i år. Bolagets nya spel ”Wordington” tiofaldigade intäkterna under senaste kvartalet och på ritbordet finns mängder av idéer som väntar på att omsättas i praktiken. Men räcker det för att motivera aktiens värdering?

Kinnevik

Rabatten ter sig väl hög efter veckans besked om slopad ordinarie utdelning, utskiftning av Millicom och annat. Om aktien blir en vinnare hänger ändå fortfarande mycket på Zalando.

Onoterat AB

Höstens stora snackis har varit noteringen av EQT. Inom kort kommer även det väsentligt mindre investmentbolaget med namnet Onoterat AB att noteras på NGM. Är substansrabatten tillräckligt stor och hur går det egentligen för portföljbolagen? Sista teckningsdag: 190924

 

Du tjänar mer på analys från Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på www.borsplus.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till www.affarsvarlden.se. I sällsynta fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.