Arun Bansal ny vice vd för Ericsson

Ericsson utser Arun Bansal till ny vice vd. Utnämningen påverkar inte Bansals roll som chef för marknadsområdet Europa & Latinamerika, enligt ett pressmeddelande.
Ericssons huvudkontor i Kista.
Ericssons huvudkontor i Kista. Foto: Foto: Fredrik Sandberg/TT
Inräknat för Bansal har Ericsson framöver två vice vd:ar. Första vice vd är Fredrik Jejdling. Det som skiljer duon åt är att ena kommer att vara baserad i Sverige och den andra utomlands.

”Arun har varit medlem av koncernledningen sedan 2015 och har stor internationell erfarenhet av långsiktig produktutveckling, strategi och försäljning på olika marknader. Ericsson är en verkligt internationell organisation med medarbetare över hela världen och jag är mycket glad över att Aruns utnämning visar vårt globala ledarskap”, säger vd Börje Ekholm.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.