Boss rasar efter vinstvarning

Det tyska modehuset Boss föll på Frankfurtbörsen i fredagsmorgonens handel sedan bolaget föregående kväll presenterat preliminära siffror för det tredje kvartalet samt sänkte sin prognos för helåret 2019.
Boss rasar efter vinstvarning - frankfurt-deutsche-borse-affarsvarlden-700_binary_6871019.jpg

Boss uppger att den valutajusterade försäljningen i det tredje kvartalet ser ut att bli oförändrad i årstakt kring 720 miljoner euro, samtidigt som rörelseresultatet bedöms komma in något under väntade 80 miljoner euro.

Klädmärket sänker sina prognoser för helåret 2019 och ser nu ett rörelseresultat i intervallet 330-340 miljoner euro, samt en försäljningstillväxt på 0-4 procent.

De svagare utsikterna motiveras bland annat med att verksamheten påverkas väsentligt av protesterna i Hongkong och en märkbar försvagning av den nordamerikanska marknaden.

Efter drygt 10 minuters handel på fredagen bytte Bossaktier ägare kring 39:50 euro, en nedgång med cirka 12 procent för dagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco