Credit Suisse och Barclays anställda får höjd bonus

Investmentbanken Credit Suisse och brittiska storbanken Barclays kommer att höja sina bonusar. Det rapporterar Financial Times. Commerzbank och italienska Intesa SanPaolo kommer att sänka sina bonusar.
Barclays
Foto: Kirsty Wigglesworth/TT
Barclays och Credit Suisse motiverade beslutet med att man måste motivera personal efter prestation, och om man inte gör det kommer personal att lämna för mer generösa rivaler. Barclays höjde med 6 procent medan Credit Suisse justerade upp bonusar med 18 procent. LLoyds Bank har dock gått en egen väg och skippat bonus helt och hållet.

Myndigheter runt om i världen har uppgett att man kommer att hålla ögonen på bonusarna från bankerna givet problemen i världsekonomin. ECB slog till exempel ned på Deutsche Banks planer på bonus efter att man gått med förlust i sex år.

Flera stora banker i Europa har ännu inte släppt sina siffror för det fjärde kvartalet. UBS släpper exempelvis sin rapport först den 5 mars.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco