Embracer förvärvar ryska Bytex med 240 anställda

Gamingbolaget Embracer förvärvar genom dotterbolaget Saber Interactive samtliga aktier i Bytex Limited Liability Company från dess nuvarande ägare.
Lars Wingefors, VD Embracer.
Embracers Lars Wingefors. Foto: Tobias Ohls.

Bytex är en så kallad QA, Quality Assurance och Work for hire-studio och är baserat i Saransk, Ryssland. Förvärvet kommer att ingå i Saber Interactive Group. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Vi har arbetat med Bytex under många år och de har varit en fantastisk partner under vår tillväxtresa de senaste 14 månaderna. Jag är glad över att de nu är en del av Saberfamiljen och hoppas att de blir en resurs för den större koncernen”, säger Andrey Iones, operativ chef och medgrundare av Saber Interactive.

Bytex är en studio som är baserad i Saransk, Ryssland. Bolaget grundades av Dmitri Karasev år 2004 som fortsatt idag är bolagets VD. Bytex består för närvarande av 240 anställda, varav 190 är ingenjörer.

Bytex erbjuder fullständiga QA-förmågor genom hela spelutvecklingsprocessen för alla plattformar. Teamet har arbetat på många projekt tillsammans med Saber inklusive Snowrunner, WWE 2K Battlegrounds, NBA 2K Playgrounds 2 och World War Z.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra transaktionsvillkoren av kommersiella anledningar. Villkoren för förvärvet ligger i linje med tidigare Embracer-transaktioner.

Transaktionen är föremål för vissa villkor och förväntas slutföras i slutet av september 2021.