EU uttalar stöd för Sverige i handelskonflikten med Kina

EU står i full solidaritet på Sveriges sida i konflikten med Kina efter kinesiska hot om att begränsa handeln. Det sade EU-kommissionens taleskvinna i utrikesfrågor Virginie Battu-Henriksson vid en pressbriefing på fredagen.
EU uttalar stöd för Sverige i handelskonflikten med Kina - eu-sverige-700_binary_6981105.jpg

”Vi håller kontakt med de svenska myndigheterna och vi står i full solidaritet med dem”, sade hon.

Kinas Stockholmsambassadör Gui Congyo har hotat Sverige med begränsningar i handeln med Kina på grund av stödet för den svenske författaren Gui Minhai, som sitter fängslad i Kina.

I fallet med författaren sade Virginie Battu-Henriksson att EU förväntar sig att han släpps omedelbart.

I övrigt väntar sig EU att Kina uppfyller sina åtaganden om mänskliga rättigheter, sade hon.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.