FM Mattssons vinst stiger

FM Mattsson, tillverkare av sanitetsarmaturer, redovisar ett rörelseresultat på 32,1 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019 (22,0).

Nettoomsättningen uppgick till 348 miljoner kronor (314), en ökning om 11 procent från fjolårets andra kvartal.

”Ökningen mot föregående år beror huvudsakligen på förvärvet av Hotbath. Rensat för förvärvet och valutakursförändringar, som påverkade nettoomsättningen positivt med 51,0 respektive 2,6 miljoner kronor, motsvarade omsättningen en organisk tillväxt om -6,0 procent”, skriver bolaget.

Bolaget pekar på en lägre efterfrågan från nordiska kunder samt att hela påskledigheten inföll under kvartalet.

”Vår försäljning i Norden var något svagare jämfört med andra kvartalet 2018 men har kompenserats av förbättringar på marginalen”, skriver Fredrik Skarp i vd-ordet.

I det gångna kvartalet var engångskostnaderna 3,7 miljoner kronor (4,3).

Kvartalets nettoresultat var 22,4 miljoner kronor (17,0) och resultatet per aktie uppgick till 1:63 kronor (1:26).OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.