Fortum presenterar nya mål

Finska energibolaget Fortum har presenterat nya finansiella mål och hållbarhetsmål som att bland annat vara klimatneutralt 2050 samt ha en nettoskuldsättning/ jämförbart ebitda om under 2 gånger. En strategisk översyn av Consumer Solutions-verksamheten har även inletts. Det framgår av ett pressmeddelande.
Fortum presenterar nya mål - fortum-affarsvarldne-700_binary_6874065.png
Andra mål inkluderar en ny utdelningspolicy med ökade utdelningar över tid. Bolaget siktar på att kunna dela ut 1,12 euro per aktie i år.

Vidare väntas anläggningsinvesteringarna för koncernen uppgå till 1 400 miljoner euro samtidigt som synergier med Uniper väntas ge mer än 50 miljoner årligen vid slutet av 2023 och cirka 100 miljoner årligen 2025.

Den strategiska översynen har lett till att en alternativ ägarstruktur, i alla fall enligt en första bedömning, skulle kunna leda till högre tillväxt och värdepotential för verksamheten.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.