Höga elpriser oroar skidorter – Skistar köper el på fyraårsperioder

Minskad köpkraft och höga elpriser skapar osäkerhet för skidanläggningarna i vinter. Framför allt är det de mindre backarna i södra Sverige som är utsatta.
skistar

– Vi tror oss få dubbla elkostnader jämfört med förra året, men planerar att öppna som vanligt, säger Louise Söderlund, vd för skidanläggningen Isaberg i Småland.

Skidanläggningsbolaget Skistar, som äger och driver anläggningar i bland annat Sälen och Åre, köper in el på fyraårsperioder.

”Vi känner oss trygga med det”, skriver Skistars kommunikations- och hållbarhetsdirektör Petra Hallebrant till DN och fortsätter. ”Vi kommer att informera våra gäster hur man kan bidra, till exempel hur man kan använda bastun smart, släcka lampor, rätt temperatur i stugan och duscha effektivt.” Skistar kommer även se över hur man använder snökanonerna och hur belysning används.

Varken Skistar eller branschkollegan Branäsgruppen kommer att höja liftkortspriserna. De stora anläggningarna har redan satt sina priser för vintern.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG