Högre vinst för Ryanair

Trots problemen med Boeings flygplansmodell 737 Max.

Flygbolaget Ryanairs vinst efter skatt blev 88 miljoner euro i det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2019/2020. Det kan jämföras med en förlust om 66 miljoner euro för samma rapporterade kvartal i fjol. Bolaget behåller guidningen i linje med nyligen höjda prognoser för en helårsvinst på 950-1,05 miljarder euro.

Irländska Ryanair är ett av de bolag som drabbats av problemen med Boeings flygplansmodell 737 Max. I rapporten meddelar Ryanair nu att inga besparingseffekter därför kommer uppnås förrän i slutet av 2021. Dessutom senareläggs målet att nå 200 miljoner passagerare årligen med ”åtminstone två år” till 2025 eller 2026.

Ryanairs omsättning steg med 21 procent till 1,9 miljarder euro i det rapporterade kvartalet, att jämföra med Bloombergs analytikerestimat på 1,8 miljarder euro. Antalet passagerare i delåret var 35,9 miljoner, mot väntade 35,6 miljoner.

Styrelsen har beslutat om att förlänga återköpsprogrammet av den egna aktien till och med slutet av juli. Programmet är värt 700 miljoner euro. 

Hittills för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret har bokningsläget varit positivt jämfört med fjolåret. 1 procent fler resenärer har bokat med Ryanair hittills under kvartalet. Även den genomsnittliga prisbilden har förbättrats ”en aning” på biljettfronten, skriver bolaget vidare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets