Bruschetta med tomatsalsa
Ingredienser
Salsa
2 st tomater
0,3 st rödlök
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
2 msk persilja – färsk
1 krm salt, fint
1 krm svartpeppar, malen
Brödet
1 st baguette
1 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
Gör så här:
1. Finhacka tomaten och rödlöken. Blanda ihop alla ingredienser till salsan i en skål. Låt sedan salsan stå i minst 30 minuter.
2. Häll bort vätskan från tomatsalsan med hjälp av en sil. Häll sedan tillbaka tomatblandningen i skålen och smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
3. Sätt ugnen på 250 grader. Skär upp baguetten i skivor. Lägg skivorna på galler i ugnen. Grädda tills de får färg och en krispig yta, det tar cirka 3 minuter på varje sida.
4. Skala vitlöksklyftorna och dela varje klyfta i två delar. Pensla ovansidan av brödskivorna med lite olivolja. Gnid sedan in vitlök på brödets ovansida, använd snittytan.
5. Lägg bröden på ett serveringsfat, med olivoljan uppåt. Lägg upp tomatsalsa ovanpå bröden med hjälp av en sked. Servera gärna bröden när de fortfarande är lite varma.
Receptet är från mathem.se
Kommentera artikeln
I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.
Grundreglerna är:
- Håll dig till ämnet
- Håll en respektfull god ton
Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.