Indextunga jätten kan dra på börsen idag

Stockholmsbörsen väntas inleda nedanför nollstrecket på den kalendermässigt lugna måndagen. Oron kring Grekland tycks vara det som fortsatt tynger. Förhandlingarna mellan landet och dess långivare som pågått under helgen ledde inte till någon överenskommelse parterna emellan.

”Det föreligger fortfarande ett betydande gap mellan den grekiska regeringens planer och långivarnas krav”, uppgav EU-kommissionen på söndagen enligt tidningen The Wall Street Journal.

De grekiska förhandlarna ska under helgen ha lagt fram tre olika skriftliga förslag på utgiftsminskningar och skattehöjningar. Förslagen innebär att långivarnas mål om ett primärt budgetöverskott på 1 procent 2015 och 2 procent för 2016 uppnås. Vad förslagen däremot inte innefattar är reformer av pensionssystemet och momsen som långivarna krävt.

På bolagsfronten har H&M inför öppning presenterat försäljningssiffror för maj månad. Den totala försäljningen, inklusive moms, ökade med 10 procent under perioden jämfört med motsvarande period i fjol.

Enligt SIX News/Inquiry Financials enkät låg förväntningarna på en försäljningsökning motsvarande 8,2 procent.

Opus Group har i ett pressmeddelande aviserat att man säljer Opus Equipment till ett av Mekonomens dotterbolag, Meca Scandinavia. Köpeskillingen uppgår till 51 miljoner kronor på skuldfri basis och är en del i Opus renodling med fokus på att bli ett bilprovningsföretag.

Samtidigt meddelade Opus också att man förvärvar Orange Grove Media för 3,6 miljoner B-aktier.

SKF har tecknat ett långsiktigt avtal med United Technologies Corporation, UTC, för leverans av lager och komponenter för flygindustrin.

Scandi Standard har meddelat att man förvärvar Sveriges tredje största kycklingproducent Lagerbergs för 105 miljoner kronor på skuldfri basis. Bolagets vd kommenterar att man ”räknar med att kunna uppnå betydande synergieffekter”.

Över till makrokalendern där det bland annat väntas siffror över amerikansk industriproduktion i maj, handelsbalans för eurozonen samt veckostatistik från Arbetsförmedlingen.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.