Intervacc tappar efter besked om försäljningsstart

Djurhälsovårdsbolaget Intervacc tappar kraftigt efter gårdagens pressmeddelande om att vaccinet Strangvac kommer att börja handlas under första kvartalet 2022. Aktien handlas vid skrivande stund ned över 20%.
Börsen
På sociala medier har ett dokument från Läkemedelsverket cirkulerat runt. Det är daterat till 10 december och föreskriver bland annat att Strangvac-vaccinerade hästar fortfarande kan bli infekterade av kvarka och sprida det vidare.

”Strangvac kan därför inte användas med syfte att begränsa och bekämpa smitta och vaccination kan inte ersätta smittskyddsåtgärder för att begränsa risken för spridning av S.equi”, skriver Läkemedelsverket.

Storägaren Hans Isoz, som äger 1,7% av kapitalet, anser att Läkemedelsverket gjort ett undermåligt arbete och därmed inte beskrivit Strangvac korrekt. Samtidigt lyfts det att EMA lagt ett och ett halvt år på att gå igenom och godkänna vaccinet som framhålls ge 94,7% skydd.

Intervacc steg initialt kraftigt på börsen igår eftermiddag efter beskedet om försäljningsstart, men tappade merparten av uppgången fram mot stängningen.

Finwire söker Intervaccs vd för en kommentar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco