Locket på om aktieköpen i Tradedoubler ska makuleras

Tradedoubler rusade drygt 50 procent på onsdagen på budet från Gravity4. Nu har budet dragits tillbaka och många frågar sig nu om gårdagens avslut i Tradedoubler ska makuleras. Nasdaq avböjer att kommentera ärendet.

Nätannonsförmedlingsföretaget Tradedoubler är fortsatt handelsstoppad på börsen efter att Gravity4 under morgonen bekräftat att de dragit tillbaka sitt nya bud på bolaget. Nasdaqs bolagsövervakning i Stockholm kan i nuläget inte säga när handelsstoppet hävs, men förmodligen krävs ett pressmeddelande från Tradedoubler själva först.

”Om vi har stoppat handeln så återupptar vi generellt sett handeln efter att emittenten av de finansiella instrumenten som är stoppade har gått ut med information”, säger en talesperson på bolagsövervakningen till SIX News.

Under onsdagen meddelade Gravity4 att de beslutat sig för att dubbla budet på nätannonsförmedlingsföretaget Tradedoubler. Bolaget sades då erbjuda 13,40 kronor per aktie, eller 564,7 miljoner kronor för Tradedoubler, där motsvarande cirka 282 miljoner kronor var kontanta medel och resterande Gravity4-aktier. Aktien rusade 53 procent till 11,70 kronor på nyheten innan handeln stoppades.

Nu drar alltså Gravity4 tillbaka den budhöjningen och återgår vad det ser ut som till första budnivån som värderade bolaget till 282 miljoner kronor, att jämföra med börsvärdet innan budet som låg på 299 miljoner kronor. SIX News frågar börsen om de har diskuterat möjligheterna att makulera avsluten i går före handeln stoppades.

”Jag kan inte uttala mig om det över huvud taget”, säger Nasdaqs talesperson.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.