Net Entertainment klår prognoserna

Net Entertainment redovisar ett resultat före skatt på 81 miljoner kronor (51) för det första kvartalet 2015.

Det var 13 procent bättre än förväntningarna som låg vid 72 miljoner, enligt SIX News enkät.

Rörelseresultatet blev 82 miljoner (51), vilket gav en marginal på 31,7 procent (27,2). Väntat rörelseresultat var 72 miljoner kronor.

Resultatet efter skatt uppgick till 74 miljoner (46), motsvarande 1,86 kronor per aktie (1,17) efter utspädning. Väntat var 65 miljoner och 1,64 kronor.

De totala intäkterna ökade 37 procent och uppgick till 258 miljoner (188), väntat var 245 miljoner.

Net Entertainments vd Per Eriksson beskriver bolagets inledning på 2015 som “mycket starkt” där Net Entertainment har uppnått “nya rekordnivåer för både intäkter och resultat”.

Det framgår av dagens delår.

“Våra innovativa spel- och systemlösningar samt vår starka expansion på nya och befintliga marknader är några faktorer som förklarar den höga tillväxten och det goda resultatet. Vår tillväxtstrategi är att växa på reglerade marknader”, skriver Per Eriksson.

“Två mycket viktiga steg togs under första kvartalet när vi tecknade avtal med Danske Spil och vi fick våra lokala spellicenser i Storbritannien. Jag ser fram emot resten av 2015. Vi har ett mycket gott momentum – vi står väl förberedda för att ta vara på nya affärsmöjligheter på den växande marknaden för digitala kasinospel” skriver han vidare.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.