Öppning nedåt väntas på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen väntas inleda torsdagen med lägre aktiepriser. S&P 500 index och Nasdaq Composite var ned 1,3 respektive 1,6 procent på Wall Street i går, varav 0,7 procentenheter inträffade efter Stockholmsbörsens stängning.

Europaterminerna pekar svagt ned inför dagens handel. Dax futures visar -0,4 procent, CaC 40 futures -0,3 procent och FT SE 100 futures -0,2 procent.

Haldex nya finansiella mål är att organiskt växa snabbare än marknaden (viktad volym per segment), uthålligt nå en rörelsemarginal på 10 procent eller mer, nettoskuldsättningsgrad på mindre än 1 samt dela ut en tredjedel av den årliga nettovinsten över en konjunkturcykel i utdelning. Det gamla målet för rörelsemarginalen var 7 procent.

Astra Zenecas samarbetspartner Ardelyx var en av vinnarna på den amerikanska börsen på onsdagen. Bolagets aktie var upp 34 procent vid stängning efter att ha presenterat positiva resultat från en klinisk studie på tenapanor som utvecklas som en behandling av en viss typ av tarmsjukdomen IBS

Boliden har ansökt om att starta en gruva i Laver utanför Älvsbyn där man ska bryta 36 miljoner ton malm årligen. Potentialen jämförs med Bolidens befintliga gruva i Aitik och 700 anställda beräknas behövas när gruvan är i full drift.

Kinnevik meddelar att Rocket Internet har fastställt det slutliga priset för bolagets aktier till 42,50 euro per aktie, inför morgondagens notering på Frankfurtbörsen. Noteringspriset sattes därmed i det högre intervallet av vad som tidigare kommunicerats.

Kontanthanteringsbolaget Loomis dotterbolag i Storbritannien har tecknat ett kontrakt med Tesco. Fullt integrerat förväntas de årliga intäkterna överstiga 20 miljoner pund vilket motsvarar cirka 230 miljoner kronor.

Fujitsu annonserar två nya produkter med Fingerprint Cards swipesensorteknologi.

Spelbolaget Mr Green har valt att inge en självrättelse i enlighet med österrikisk skattelagstiftning. Detta för att inte riskera betydande framtida skattetillägg. Den totala skattskyldigheten kan ackumulerat komma att uppgå till motsvarande cirka 100 miljoner kronor.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.