Paul Tudor Jones tror på bitcoin som inflationshedge

Finanslegendaren Paul Tudor Jones satsar på bitcoin som en hedge mot ökad inflation som han bedömer kan bli resultatet av centralbankernas stimulanser.
bitcoin

”Den bästa strategin för vinstmaximering är att äga den snabbaste hästen. Om jag tvingas att prognostisera är min satsning på att det blir bitcoin”, skriver han till sina klienter i en analys med titeln ’The Great Monetary Inflation’, skriver Bloomberg News.

Han uppger att hans Tudor BVI-fond med 22 miljarder dollar i förvaltat kapital skulle kunna ha en låg ensiffrig andel av tillgångarna i bitcoin-terminer.

Enligt analysen har den välkända makroinvesteraren övervägt många olika sätt att hedga sig mot en ökad inflation, bland annat guld, statsobligationer, vissa typer av aktier, valutor och råvaror. I slutändan insåg han att bitcon spelar en allt större roll.

Bitcoin har fått rejäl fart på sistone och handlas på fredagen till runt 9 900 dollar enligt prisindex från Coindesk.

Det är samtidigt inte första gången som Jones satsar i bitcoin. Under 2017 dubblade han sin insats efter att ha lyckats gå ur nära toppen strax under 20 000 dollar. Men den här gången har han utvärderat bitcoin och dess egenskaper att kunna bevara värde, på ett liknande sätt som ofta nämns kring guld.

”Det mest övertygande argumentet för att äga bitcoin är den kommande digitaliseringen av valutor överallt, påskyndat av covid-19”, skriver Jones som säger att bitcoin påminner honom om guld när han påbörjade sin karriär 1976.

Paul Tudor Jones är känd för att flera gånger ha träffat rätt med sina marknadsprognoser. Han förutsåg bland annat den stora börskraschen 1987.