Regeringen föreslår skärpningar av spelmarknaden

Regeringen har lämnat en proposition till riksdagen med förslag som syftar till att stänga ute olagliga aktörer från den svenska spelmarknaden och motverka matchfixning. Det framgår av ett pressmeddelande från Spelinspektionen.
Regeringen föreslår skärpningar av spelmarknaden - online-betting-bethard-700_binary_6963513.jpg

Regeringen föreslår en rad skärpningar däribland en möjlighet att besluta om vilka uppgifter om betalningsförmedling som betaltjänstleverantörer ska vara skyldiga att lämna för att skapa ett effektivare system för betalningsblockeringar till olicensierat spel.

Vidare föreslås en möjlighet för Spelinspektionen att köpa speltjänster online under dold identitet, så kallat testköp, för att kontrollera att spellagens licenskrav och främjandeförbud efterlevs.

Andra förslag är utökade möjligheter för spelbolag och idrottsförbund att behandla personuppgifter för att motverka matchfixning samt att skapa en skyldighet för spelbolag att lämna ut de uppgifter till Polismyndigheten som behövs för att en utredning om brott i samband med spel ska kunna genomföras.

Lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 juli 2023.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco